Çözüldü Sayfalardan Tarihe Göre Verileri Listeleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#1
Merhabalar,
Excelin içerisinde çalışanlarımızın herbiri için bir sayfa var ve bu sayfaların içinde o kişinin 365 günlük yapılan işlemlerin kayıtları var.
Size sormak istediğim anasayfaya örneğin 12.09.2018 tarihinde yapılan işlemler diye seçip diğer sayfalardan o tarihteki bütün çalışanların yaptığı işlemleri çekip bir tablo gibi sunar mı? Bu yapılabilir mi?
 

Admin

Yönetici
Site Sahibi
Katılım
25 May 2018
Mesajlar
999
En İyi Yanıtlar
72
Beğeniler
773
Puanları
93
Konum
İstanbul
#2
Merhabalar, istediğiniz yapılabilir.
Örnek bir dosya gönderirseniz ona göre kodlama konusunda size destek olabiliriz.
 

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#3
Burada istediğim tam olarak; ana sayfada veya yeni bir sayfada hangisi uygunsa herhangi bir tarihi seçerek o gün kim nerede ne kadar çalışmış gibi bir satır boyunca devam eden bilgileri bir arada, bir sayfada görmek istiyorum( Exceli yeni oluşturmaya başladığım için az veri var eğer yapılabilirse diğer verileri de ekleyeceğim)
Şimdiden yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim :)
 

Ekli dosyalar

Admin

Yönetici
Site Sahibi
Katılım
25 May 2018
Mesajlar
999
En İyi Yanıtlar
72
Beğeniler
773
Puanları
93
Konum
İstanbul
#4
Bu kodları kullanabilirsiniz..
VBA:
Sub ExcelTurkey()
    Dim i%, a%
    For i = 1 To Sheets.Count
        With Sayfa4
            For a = 2 To .Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
                If .Cells(a, 1).Value = Sheets(i).Name Then
                    .Cells(a, 2) = WorksheetFunction.Sum(Sheets(i).Range("C2:C10000"))
                    .Cells(a, 3) = WorksheetFunction.Sum(Sheets(i).Range("I2:I10000"))
                    .Cells(a, 4) = WorksheetFunction.Sum(Sheets(i).Range("F2:F10000"))
                End If
            Next a
        End With
    Next i
    i = Empty: a = Empty
End Sub
 

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#5
İlk öncelikle çok teşekkür ederim :)
Ama bilgisizliğimi maruz görün lütfen ben bunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum sadece alt+f11 ile kod yazma yerine geçildiğini biliyorum ama bunu nereye yapıştıracağım ve anasayfada nasıl çalışacak, bu konuda da bilgilendirici bir yazı yazarsanız çok memnun kalırım.
Tekrardan çok teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#7
Dosyanız ek'tedir. Topla butonuna basarsınız..
Tekrardan çok teşekkür ediyorum size emek verip uğraşıyorsunuz çok saolun :)
Ama ben derdimi yanlış anlatmışım galiba benim demek istediğim bu şekilde veri çekmek değil benim demek istediğim mesela ana sayfadaki bir butondan 14.09.2018 tarihini seçtiğim zaman;
abdullah sayfasının icerisindeki 14.09.2018 tarihin yazılı olduğu satırdaki bilgilerin hepsi,
ayhan sayfasının içerisindeki 14.09.2018 tarihin yazılı olduğu satırdaki bilgilerin hepsi,
ayşe sayfasının içerisindeki 14.09.2018 tarihin yazılı olduğu satırdaki bilgilerin hepsi,
.
.
.
şeklinde mevcut olan tüm çalışan sayfalarından o tarihe karşılık gelen satırları alıp alt altatek bir sayfa içerisinde toplayabilir miyiz?
 

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#9
Ek'teki dosyayı kontrol eder misiniz, bu şekilde mi?
Evet demek istediğime çok yakın oldu teşekkür ederim :)
Peki sizden son bir düzenleme daha isteyebilir miyim kusura bakmayın çok uğraştırdım ama optimal birşey olsun diye uğraşıyorum, ekteki gibi bir düzenlenmiş halini atsam bunun üzerinde oynama yapsak herhalde böyle daha anlaşılır bir excel olacaktır diye düşünüyorum,
Şimdi atacağım excel de şöyle bir düzenleme yaptım iki sayfa açtım birinde yıllık toplam esas alınacak buradaki tarih butonunu kaldırıp yerine koyacağınız buton ilk gönderdiğiniz exceldeki toplam butonu gibi olabilir böylece sadece 3 4 başlık altında yıllık totale bakabiliriz, ikinci sayfada ise günlük performans yeri açtım burada da sizin ikinci excelde koyduğunuz butonu bu sayfaya koyarak burada da seçtiğimiz bir günlük tarihe göre diğer sayfaların tüm başlıklarının altındaki verileri tek bir sayfaya toplarsak daha düzenli bir görünüm olacaktır diye düşünüyorum.
Eğer düzeltmek istediğiniz bir yer varsa veya sizinde bir fikriniz varsa istediğiniz gibi düzeltebilirsiniz :)
 

Ekli dosyalar

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#11
Çalışan Günlük sayfasına eklediğim butonu tıklayın.
Evet işte tam olarak aradığım şey buydu bu kısım için gerçekten çok teşekkür ederim :)
Bir iki nokta daha danışmak istiyorum izninizle:
Çalışan genel sayfasındaki butonu ilk yaptığınız gibi sadece genel toplam butonu haline dönüştürebilir misiniz?
Birde ben bu excele yeni biri eklediğim zaman kod ondada çalışacak mıdır ekstra bişe yapmam gerekir mi?
 

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#12
Çalışan Günlük sayfasına eklediğim butonu tıklayın.
Sayın Admin ben ilk dediğim toplam işini biraz kod üzerinde oynamaya çalışarak hallettim şimdi aklımdaki tek soru ben buraya yeni birini eklediğimde her iki butonunda işlevi çalışacak mıdır? denedim ama çalışmadı
 

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#14
Sadece yeni birini bir sayfa olarak açtığım zaman butonlar ona da etki ederse başka sıkıntı kalmaz herhalde :)
Bir de bakarken sizce tam olmuş mudur düzeltilecek bir yeri var mıdır sizin fikriniz nedir?:)
 

Ekli dosyalar

Admin

Yönetici
Site Sahibi
Katılım
25 May 2018
Mesajlar
999
En İyi Yanıtlar
72
Beğeniler
773
Puanları
93
Konum
İstanbul
#15
ABDULLAH DİNLENMEZ sayfasını kopyaladım adını da MURAT OSMA yaptım.
Ad Soyad alanındaki A35 hücresine de MURAT OSMA yazıp butona bastım.
İstenilen veriyi getirdi. Şu an sorun görünmüyor..

İyi günler.
 

akinsen

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
26
En İyi Yanıtlar
0
Beğeniler
1
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Ankara
Ad Soyad
Akın ŞEN
#16
ABDULLAH DİNLENMEZ sayfasını kopyaladım adını da MURAT OSMA yaptım.
Ad Soyad alanındaki A35 hücresine de MURAT OSMA yazıp butona bastım.
İstenilen veriyi getirdi. Şu an sorun görünmüyor..

İyi günler.
Evet şu an baktım sıkıntı kalmamış gerçekten çok teşekkür ederim :) Kusura bakmayın biraz fazla uğraştırdım sizi hakkınızı helal edin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt