_efe_
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- Efe
- Office Vers.
- 2016
Merhaba.
Kurumun lokalinin tek tek yemek maliyetini ve tek yemekte olan kârını otomatik hesaplamak istiyorum.
Bunun için her yemek için reçeteler oluşturarak yapıyorum.
Bunuda 2 farklı dosyadan yapıyorum;
-Birincisi birim fiyatlar olan dosya. Yaklaşık 320 kalem birim fiyat mevcut.
-İkincisi yemeklerin hesaplandığı 10 kişilik reçeteler (3. Ek).
Bu reçetelerde her yemek için tek tek kullanılan malzeme~kullanılan gramaj~maliyet ve karlı satış fiyatı yer alıyor.
Burada yapmam gereken 2 şey var.
1- ilk dosyada olan birim fiyatları yazınca reçeteler otomatik güncellenmesi (sanırım bağ yapıştır ile bu mümkün ama 320 kalem ile bu çok zor olacak. Pratik bir yolu yada farklı bir yolu var mı)?
2- Yeni reçete yazarken 320 adet olarak bahsettiğim kalemlerin yazmaya başlayınca açılan listeden seçmek ve seçilen kalemin birim maliyetini de yan
ındaki hücreye otomatik gelmesi.
Kurumun lokalinin tek tek yemek maliyetini ve tek yemekte olan kârını otomatik hesaplamak istiyorum.
Bunun için her yemek için reçeteler oluşturarak yapıyorum.
Bunuda 2 farklı dosyadan yapıyorum;
-Birincisi birim fiyatlar olan dosya. Yaklaşık 320 kalem birim fiyat mevcut.
-İkincisi yemeklerin hesaplandığı 10 kişilik reçeteler (3. Ek).
Bu reçetelerde her yemek için tek tek kullanılan malzeme~kullanılan gramaj~maliyet ve karlı satış fiyatı yer alıyor.
Burada yapmam gereken 2 şey var.
1- ilk dosyada olan birim fiyatları yazınca reçeteler otomatik güncellenmesi (sanırım bağ yapıştır ile bu mümkün ama 320 kalem ile bu çok zor olacak. Pratik bir yolu yada farklı bir yolu var mı)?
2- Yeni reçete yazarken 320 adet olarak bahsettiğim kalemlerin yazmaya başlayınca açılan listeden seçmek ve seçilen kalemin birim maliyetini de yan
ındaki hücreye otomatik gelmesi.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: