ywzyilmaz
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- Yavuz YILMAZ
Merhaba
Aylık veri girdiğim bir dosyadan rapor çekerken etopla formülü kullanamaya çalıştım. Formülü mü hatalı kullandım yoksa yapmak istediğim işlemi bu formülle yapamaz mıyım anlamadım. Ama sonuca ulaşamadım.

Excell dosyamda resimde göründüğü şekilde ham boya miktarlarının yazdığı H:I sütünları aralığında şu formülü kullanarak toplama yaptırmaya çalıştım.
Fakat ulaştığım sonuç yanlış rakamları verdi. Yani işlemi yapıyor ama verdiği sonuç yanlış. Yapmak istediğim işlemi kısaca şöyle anlatayım. Aradığım kelimeyi H sütununda bulup solundaki 4 hücrede olan değerleri toplayacak. Bunu tüm datada yapacak. Yani alt alta 200 satırda olabilir 500 satırda. Tüm "Beyaz" yazılı hücreleri bulması ve hepsini toplamasını istiyorum. Ama bir türlü beceremedim.
Yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi Günler.
Aylık veri girdiğim bir dosyadan rapor çekerken etopla formülü kullanamaya çalıştım. Formülü mü hatalı kullandım yoksa yapmak istediğim işlemi bu formülle yapamaz mıyım anlamadım. Ama sonuca ulaşamadım.

Excell dosyamda resimde göründüğü şekilde ham boya miktarlarının yazdığı H:I sütünları aralığında şu formülü kullanarak toplama yaptırmaya çalıştım.
Kod:
=ETOPLA(Sayfa1!H:H;"Beyaz";Sayfa1!I:L)
Yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi Günler.