• Merhaba Ziyaretçi,
    Microsoft 365 Uygulamaları ile ilgili yeni haberler, dikkat çekici konular, ilgi ile takip edeceğiniz yazılar için.

Abone Olun
  • ESTE - Microsoft Office Eğitimleri

Yeni yıl Microsoft Office Eğitim planlarınız için bütçenizi oluşturmadan önce ESTE eğitim kalitesi ile tanışın. 🙌
    Kullanıcıların ihtiyacı olan yazılı materyal, dosya ve video kaynağı desteğimiz ile tüm ofis çalışanlarının iş süreçlerini rahatlatacak eğitimler planlayın. 🎯
    Microsoft Office eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

👉 Microsoft Office Eğitim Talebi

Çözüldü Kümülatif Alış Toplamı Hesabı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Trader

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Serbülent Yazdıran
Office Vers.
2019tr
Arkadaşlar kolay gelsin. Excelde bir tablom var. Tablonun en sağ tarafında "Kümülatif Maliyet" hesabı altında getirilmesi gereken değerler şöyle olmalı.
Tabloda karmaşık Hisse senetlerinin isminin olduğunu düşünün ve bunlar farklı zaman aralıklarında alınıp satılıyor ve yapılan işlemlerde bu tabloya işleniyor. "Kümülatif Maliyet" sütununda yer alan hesaplamada bir hisseye ait tüm lotlar EĞER satılıyorsa değer 0 (sıfır) gelmeli. Burada sorun yok. Çok etopla yöntemiyle bunu halledebiliyorum. Fakat o hisseyle ilgili tüm lotlar satıldıktan sonra yapılan yeni alımlar tüm lotlar elden çıkarılana kadar "Toplam Tutar" sekmesindeki alım ve satım değerlerine göre alınıyorsa eklenmeli satılıyorsa çıkartılmalı şartı var. TABLO ÜZERİNDE O SÜTUNDAKİ SATIR AMAÇLARI KIRMIZI HARFLERLE BELİRTİLMİŞTİR.

Ekli dosyalar

• kümülatif alım maliyeti hesaplattırma,.xlsx
    13.4 KB · Görüntüleme: 2

Trader

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Serbülent Yazdıran
Office Vers.
2019tr
Cevap bulundu. Çaba sarfedip düşünen arkadaşlarada teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt