• Merhaba Ziyaretçi,
    Microsoft 365 Uygulamaları ile ilgili yeni haberler, dikkat çekici konular, ilgi ile takip edeceğiniz yazılar için.

Abone Olun
  • ESTE - Microsoft Office Eğitimleri

Yeni yıl Microsoft Office Eğitim planlarınız için bütçenizi oluşturmadan önce ESTE eğitim kalitesi ile tanışın. 🙌
    Kullanıcıların ihtiyacı olan yazılı materyal, dosya ve video kaynağı desteğimiz ile tüm ofis çalışanlarının iş süreçlerini rahatlatacak eğitimler planlayın. 🎯
    Microsoft Office eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

👉 Microsoft Office Eğitim Talebi

SQL Sorgu Logo aylık kontrol (çek-senet-kasa-banka-fatura-tevkifat)

bulentyavuz2001

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
bulent yavuz
Office Vers.
365
Arkadaşlar LOGO go3-wings-tiger kullananlar için işinize yarayacak bir excel tablosu hazırladım. sadece sql server ve şifrelerinizi girmeniz yeterli. ana sayfada siyah renkle kaplı olan bölgeye tıkladığınızda ordaki boşluklara bilgilerini girip arama yaptırabilirsiniz. Tüm kodlar açıktır gerisi sizin hayal gücünüze kalmıştır.aylık.jpg

Ekli dosyalar

• AYLIK KONTROLLER.xlsm
    612 KB · Görüntüleme: 24

Ali

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Vural
Paylaşımınız için teşekkür ederim, Bülent bey. Ana Sayfada, FİŞ TÜRÜ bölümüne veri gelmiyor ve #BAŞV! hatası veriyor. Ayrıca Cari Hesaplar bölümüne de hiç veri gelmiyor. İlgilenebilirseniz çok sevinirim.

bulentyavuz2001

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
bulent yavuz
Office Vers.
365
Paylaşımınız için teşekkür ederim, Bülent bey. Ana Sayfada, FİŞ TÜRÜ bölümüne veri gelmiyor ve #BAŞV! hatası veriyor. Ayrıca Cari Hesaplar bölümüne de hiç veri gelmiyor. İlgilenebilirseniz çok sevinirim.
farklı bilgisayarlarda deneme yaptım herhangi bir sıkıntı görünmüyor. sql de clcard ı kontrol edermisin bir yerde hata var çünkü hangi vba kodunda hata oluyor ayrı ayrı çalıştırıp deneyip bana söyleyebilirsin. düzeltmesini yaparım o zaman

• Beğendim
Tepkiler: Ali

Ali

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Vural
Üstadım; dosyaları oluştur dediğimde, Invailid object name 'lksdb'..LG_001_05_INVOICE'. hatası veriyor. ALISSATISFATURA ve IRSALIYE Modülleri 'rs.Open sqlQuery, conn' hatası veriyor. Sanıyorum bu sebeple ANA sayfadaki FİŞ TÜRÜ menüsü altındaki veriler BAŞVUR hatası veriyor. İlginize teşekkür ederim.

bulentyavuz2001

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
bulent yavuz
Office Vers.
365
DATABASE ismini değiştirin kendi database ismi ne ise onu yazın benim örnek verdiğim database kullanıyorsunuz.

• Beğendim

Ali

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Vural
Bülent bey; Invalid object name 'connect..LG_01_005_APPROVAL'. hatası verdi. Connect Firma no kısmını 005-01, 01-005 ve değişik kombinasyonlarda denedim, fakat sürekli bu hatayı alıyorum.

bulentyavuz2001

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
bulent yavuz
Office Vers.
365
Sub CONNECT_RAPORU()
Dim conn As Object, rs As Object
Dim ws As Worksheet, hedefWS As Worksheet
Dim sqlQuery As String
Dim connectFirmaKodu As String, firmaPrefix As String
Dim serverName As String, dbName As String, dbNameLKS As String
Dim username As String, password As String
Dim i As Integer, sonSatir As Long, sonSutun As Long
Dim startDate As String, endDate As String

Set ws = ThisWorkbook.Sheets("ANA")

On Error Resume Next
Set hedefWS = ThisWorkbook.Sheets("CONNECT")
If hedefWS Is Nothing Then
Set hedefWS = ThisWorkbook.Sheets.Add(After:=ThisWorkbook.Sheets(ThisWorkbook.Sheets.Count))
hedefWS.Name = "CONNECT"
End If
On Error GoTo 0

firmaPrefix = "LG_" & Split(ws.Range("B1").Value, "-")(1)
connectFirmaKodu = ws.Range("B10").Value

serverName = ws.Cells(2, 2).Value
dbName = ws.Cells(3, 2).Value
dbNameLKS = ws.Cells(3, 2).Value
username = ws.Cells(4, 2).Value
password = ws.Cells(5, 2).Value
startDate = Format(ws.Range("B6").Value, "yyyy-MM-dd")
endDate = Format(ws.Range("B7").Value, "yyyy-MM-dd")

Set conn = CreateObject("ADODB.Connection")
Set rs = CreateObject("ADODB.Recordset")
conn.Open "Provider=SQLOLEDB;Data Source=" & serverName & ";Initial Catalog=" & dbName & _
";User ID=" & username & ";Password=" & password & ";"

sqlQuery = ""
sqlQuery = sqlQuery & "SELECT CASE APPROVAL.SENDERTITLE WHEN ' ' THEN APPROVAL.GENEXP ELSE APPROVAL.SENDERTITLE END AS Firma, "
sqlQuery = sqlQuery & "APPROVAL.DOCNR AS [Connect_E-Fat_No], APPROVAL.DOCDATE AS [C.E-Fat Tarh], "
sqlQuery = sqlQuery & "APPROVAL.DATE_ AS [C.E-Fat Olulturma Tarh], APPROVAL.DOCTOTAL AS [C.E-Fat Tutarı], "
sqlQuery = sqlQuery & "APPROVAL.DOCTAXTOTAL AS [C.E-Fat Kdv Tutarı], "
sqlQuery = sqlQuery & "CAST(ISNULL(INV.GROSSTOTAL / NULLIF(INV.TRRATE, 0), 0) AS DECIMAL(16, 2)) AS DOVIZ_KDV2, "
sqlQuery = sqlQuery & "CAST(INV.GROSSTOTAL - INV.TOTALDISCOUNTS + INV.TOTALEXPENSES AS DECIMAL(16, 2)) AS DOVIZ_MATRAH, "
sqlQuery = sqlQuery & "CAST(ISNULL(INV.TOTALVAT / NULLIF(INV.TRRATE, 0), 0) AS DECIMAL(16, 2)) AS DOVIZ_KDV, "
sqlQuery = sqlQuery & "APPROVAL.DOCTAXEXCLUSIVETOTAL AS [C.E-Fat Matrahı], APPROVAL.SENDER AS [Vergi Kimlik No], "
sqlQuery = sqlQuery & "APPROVAL.RESPONSECODE AS [Durum Kodu], APPROVAL.RESPONSEDESC AS [Durum Açıklaması], "
sqlQuery = sqlQuery & "INV.FICHENO AS [Logo Fatura No], INV.DATE_ AS [Logo Fatura Tarihi], INV.DOCODE AS [Logo Belge No], "
sqlQuery = sqlQuery & "CASE WHEN CL.ISPERSCOMP = 1 THEN CL.TCKNO ELSE CL.TAXNR END AS [Vergi Numarası], "
sqlQuery = sqlQuery & "INV.NETTOTAL AS [Logo Tutar], INV.TOTALVAT AS [Logo Kdv], INV.GROSSTOTAL AS [Logo Matrah], "
sqlQuery = sqlQuery & "CASE APPROVAL.STATUS "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '0' THEN 'blob''ta' WHEN '1' THEN 'Onay satirlari olusturulmus' WHEN '2' THEN 'Onay bekliyor' "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '3' THEN 'Onaylandi' WHEN '4' THEN 'Paketlendi/Kaydedildi' WHEN '5' THEN 'Onay satirlari olusturulmus' "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '6' THEN 'Bankaya iletildi' WHEN '7' THEN 'LDX''e iletildi' WHEN '8' THEN 'Arsive gönderildi.' "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '9' THEN 'Onay Reddi' WHEN '10' THEN 'Doküman Reddi' END AS STATUS, "
sqlQuery = sqlQuery & "CASE INV.CANCELLED WHEN '0' THEN 'İptal Edilmedi' WHEN '1' THEN 'İptal Edildi' END AS İPTAL_DURUMU, "
sqlQuery = sqlQuery & "CASE INV.TRCODE "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '8' THEN 'Toptan Satış Faturası' WHEN '3' THEN 'Toptan Satış İade Faturası' "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '9' THEN 'Verilen Hizmet Faturası' WHEN '14' THEN 'Satış Fiyat Farkı Faturası' "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '1' THEN 'Satınalma Faturası' WHEN '4' THEN 'Alınan Hizmet Faturası' "
sqlQuery = sqlQuery & "WHEN '13' THEN 'Satınalma Fiyat Farkı Faturası' END AS TRCODE, "
sqlQuery = sqlQuery & "CASE APPROVAL.PROFILEID WHEN '0' THEN 'Temel Fatura' WHEN '1' THEN 'Ticari Fatura' END AS PROFILEID "
sqlQuery = sqlQuery & "FROM [" & dbNameLKS & "].." & firmaPrefix & "_01_INVOICE INV WITH(NOLOCK) "
sqlQuery = sqlQuery & "LEFT JOIN [connect]..LG_" & connectFirmaKodu & "_APPROVAL APPROVAL WITH(NOLOCK) "
sqlQuery = sqlQuery & "ON INV.FICHENO = APPROVAL.DOCNR AND INV.TRCODE IN (1, 3, 4, 8, 9, 13, 14) "
sqlQuery = sqlQuery & "LEFT JOIN [" & dbNameLKS & "].." & firmaPrefix & "_CLCARD CL WITH(NOLOCK) ON INV.CLIENTREF = CL.LOGICALREF "
sqlQuery = sqlQuery & "WHERE INV.DATE_ BETWEEN '" & startDate & "' AND '" & endDate & "' "
rs.Open sqlQuery, conn
hedefWS.Cells.Clear
If Not rs.EOF Then
For i = 1 To rs.Fields.Count
hedefWS.Cells(1, i).Value = rs.Fields(i - 1).Name
Next i
hedefWS.Cells(2, 1).CopyFromRecordset rs
hedefWS.Cells.EntireColumn.AutoFit
sonSatir = hedefWS.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
sonSutun = hedefWS.Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
hedefWS.Cells.Font.Size = 8
hedefWS.Range("E2:U" & sonSatir).NumberFormat = "#,##0.00"
With hedefWS.Range(hedefWS.Cells(1, 1), hedefWS.Cells(sonSatir, sonSutun)).Borders
.LineStyle = xlContinuous
.Weight = xlThin
End With
Else
MsgBox "Seçilen tarih aralığında Connect verisi bulunamadı!", vbInformation
End If

rs.Close
conn.Close
End Sub

BU şekilde düzenleren düzelecektir. değiştirdiğim satırlarıda kırmızı ile belirttim

• Beğendim
Üst Alt