emretufekci
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- Emre Tüfekci
- Office Vers.
- 2013
Merhabalar;
Aşağıda gönderdiğim sorgu ile itemin kodunu, adını, tüm zamanlardaki satış toplamları ve son 90 gündeki satış miktarlarını çekiyorum ve doğru veriler geliyor . Bir diğer kolonda da son satınalma tarihinden itibaren ileriye doğru 90 gün satış miktarını çekmek istiyorum ama bu değer yanlış geliyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Aşağıda gönderdiğim sorgu ile itemin kodunu, adını, tüm zamanlardaki satış toplamları ve son 90 gündeki satış miktarlarını çekiyorum ve doğru veriler geliyor . Bir diğer kolonda da son satınalma tarihinden itibaren ileriye doğru 90 gün satış miktarını çekmek istiyorum ama bu değer yanlış geliyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
SQL:
DECLARE @BAS VARCHAR(50),@SONALISTARIH VARCHAR(50),@DBIT VARCHAR(50), @BAGIMSIZSON90 VARCHAR(50),@SONSATINALIMDANITIBAREN90GUN VARCHAR(50)
SET @BAS= '2012-12-03'
SET @SONALISTARIH= (SELECT TOP (1) DATE_
FROM dbo.LG_018_01_STLINE
WHERE (STOCKREF = LG_018_01_STLINE.STOCKREF) AND (LINETYPE = 0) AND (TRCODE IN (1,13,50)))
SET @DBIT=GETDATE() ---BUGÜN
SET @BAGIMSIZSON90=DATEADD(DAY, -90, @DBIT)
SET @SONSATINALIMDANITIBAREN90GUN=DATEADD(DAY, -90, @SONALISTARIH)
select KODU,URUN_ADI,SATIS_TOPLAMI, SON90GUNSATIS,SONSATINALIMDANITIBAREN90GUNSATIS
from
(select
IT.CODE as KODU,
IT.NAME AS URUN_ADI,
sum(case when STINV.DATE_ between @BAS and @DBIT then STINV.SALAMNT end) AS SATIS_TOPLAMI,
sum(case when STINV.DATE_ between @BAGIMSIZSON90 and @DBIT then STINV.SALAMNT end) AS SON90GUNSATIS,
sum(case when STINV.DATE_ between @SONSATINALIMDANITIBAREN90GUN and @SONALISTARIH then STINV.SALAMNT end) AS SONSATINALIMDANITIBAREN90GUNSATIS
from LV_018_01_STINVTOT STINV
left join LG_018_ITEMS IT on STINV.STOCKREF=IT.LOGICALREF
where INVENNO=-1 and CYPHCODE='HACIOGLU'
group by CODE,NAME) AS TMP