• Merhaba Ziyaretçi,
    Microsoft 365 Uygulamaları ile ilgili yeni haberler, dikkat çekici konular, ilgi ile takip edeceğiniz yazılar için.

Abone Olun
  • ESTE - Microsoft Office Eğitimleri

Yeni yıl Microsoft Office Eğitim planlarınız için bütçenizi oluşturmadan önce ESTE eğitim kalitesi ile tanışın. 🙌
    Kullanıcıların ihtiyacı olan yazılı materyal, dosya ve video kaynağı desteğimiz ile tüm ofis çalışanlarının iş süreçlerini rahatlatacak eğitimler planlayın. 🎯
    Microsoft Office eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

👉 Microsoft Office Eğitim Talebi

Yardım Mesai hesaplaması

metin315

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Metin
Office Vers.
Office 2010
Merhaba arkadaşlar

1.bu çalışma dosyasında haftalık mesai hesaplaması var 1. haftayı hesaplayıp toplama yazıyor 2. haftayı toplayıp toplama yazıyor bu şekilde haftaları toplayıp toplama yazıyor. haftalık 45 saat üstünde olanları toplama yazıyor ama 45 saatin altında olanları toplamdan çıkarmıyor 45 saatin altında olanları nasıl toplamdan çıkartabiliriz.

birde 7,5 saat üstünde çalışanlar için 1 saat yemek molası düşüyor 4-7,5 saatin altında çalışanlar için 0,5 dk, 0-4 saat altında çalışanlar için 0,15 dk yemek molasını nasıl hesaplatabilirim yani ben çalışma saatini 06:30 - 13:00 yazdığımda otomatik tanımlayıp mola saatini 0,5 olarak anlayıp mola saatini 1 saat değil 0,5 olarak hesaplayacak. aynı şekilde 06:30 - 09:30 çalışanlar için 0,15 dk yemek molasını tanımlayıp otomatik düşücek. 7,5 üstü çalışma saatini otomatik tanımlayıp 1 saat yemek molası olarak çıkartıcak.

2. olarak mesai çalışmalarında örneğin 2. haftada olan eksik çalışmayı 1. haftadan düşebilir miyiz kanunen mesela 1. hafta 55 2. hafta 38 saat çalışması var toplam mesaiyi 10 saat olarak mı yazıcaz yoksa 2. haftayı çıkartıp 3 saat olarak mı yazıcaz. biraz araştırdım net bişey bulamadım. yardımcı olur musunuz?

55-45= 10
38-45=-7
=3 Mesai

metin315

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Metin
Office Vers.
Office 2010
yardımcı olabilcek var mı arkadaşlar

mana97

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
fatih
Office Vers.
2019
Bu tabloyu siz sistemden mi çekiyorsunuz yoksa el ile manuel mi dolduruluyor. Çünkü tablo berbat bir durumda Manuel yapıyorsanız size yeni bir şey toparliyim

mana97

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
fatih
Office Vers.
2019
1. Sorunuzdaki 45 saatin çıkmıyor dediğini kısmı anlamadım ancak dinlenme sürelerini formülledim
2. Sorunuza gelirsek denkleştirme yapılabilir ay sonu toplam saat olarak bakarsanız kafa karışıklığı olmadan ödemeleri yönetebilirsiniz.(Denkleştirme durumu çok detaylı bir durum işverenin bu durumu işçi aleyhine kullandığı tespiti başınızı çok ağırtır daha fazla araştırmanızı öneririm.) (sütten ağız yanıp yoğurdu üfleme mantığından Büyük kurumsal firmalarda bir Patron sözü vardır. Adamı çalıştırdıysan parasını öde sağını solunu kurcalama)

Ekli dosyalar

• VARDİYALI HESAP.xlsx
    34 KB · Görüntüleme: 19

metin315

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Metin
Office Vers.
Office 2010
Bu tablo işimi görüyor ama tekrar düzenlerseniz iyi olur

1. Sadece haftalık 45 saatin üstündeki mesaileri toplama yazdırıyoruz altındakileri yazdırmıyoruz yasal olarak iki bu şekilde değil mi

Dinlenme sürelerini formüllerini için teşekkürler.

2. Üst yönetim haftalık olarak istiyo puanlar hesaplamasını onun için bu şekilde yapmam gerekir.

Haftalık 45 saat üstü çalışanlara mesai yazın diyolar
Ama haftalık 45 saatin altında çalışanları toplam mesaiden çıkartıcaz mı çıkartmıcaz mı bilmiyorum

Yanlış yazmişim 1. Ve 2. Soru aynı

metin315

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Metin
Office Vers.
Office 2010
Bir de 06:00 dan önce çalışmaları ve 20:00 den sonraki çalışmaları hesaplatıp gece mesaisi kısmına yazdırabilir miyiz? mesela 21:30 bitişi olana gece mesaisi kısmina 1,5 saat ekleyecek sabah başlama saati 05:30 olan 0,5 saat gece mesaisi kısmina ekleyecek bu şekilde tüm günleri hesaplayıp toplam gece mesaisi kısmına ekleyecek

Bu şekilde bi yardımcı olabilirsiniz sevinirim

metin315

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Metin
Office Vers.
Office 2010
1. Sorunuzdaki 45 saatin çıkmıyor dediğini kısmı anlamadım ancak dinlenme sürelerini formülledim
2. Sorunuza gelirsek denkleştirme yapılabilir ay sonu toplam saat olarak bakarsanız kafa karışıklığı olmadan ödemeleri yönetebilirsiniz.(Denkleştirme durumu çok detaylı bir durum işverenin bu durumu işçi aleyhine kullandığı tespiti başınızı çok ağırtır daha fazla araştırmanızı öneririm.) (sütten ağız yanıp yoğurdu üfleme mantığından Büyük kurumsal firmalarda bir Patron sözü vardır. Adamı çalıştırdıysan parasını öde sağını solunu kurcalama)

gönderdiğiniz dosyayı incelediğimde mesaiyi 4 saatten az olan mesailerde 0,15 dk çıkarmıyor.

metin315

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Metin
Office Vers.
Office 2010
Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar

Üst Alt