• Merhaba Ziyaretçi,
    Microsoft 365 Uygulamaları ile ilgili yeni haberler, dikkat çekici konular, ilgi ile takip edeceğiniz yazılar için.

Abone Olun
  • ESTE - Microsoft Office Eğitimleri

Yeni yıl Microsoft Office Eğitim planlarınız için bütçenizi oluşturmadan önce ESTE eğitim kalitesi ile tanışın. 🙌
    Kullanıcıların ihtiyacı olan yazılı materyal, dosya ve video kaynağı desteğimiz ile tüm ofis çalışanlarının iş süreçlerini rahatlatacak eğitimler planlayın. 🎯
    Microsoft Office eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

👉 Microsoft Office Eğitim Talebi

Yardım Toplam veriden günlük veriyi ayıklama

Kanjo

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Ryujin Jakka
Office Vers.
2019
Herkese merhabalar,
Aylık toplam satışlarımı yazdığım bir excelim mevcut. Burdaki panelde her zaman toplam satışı görüyorum ve bunu excele geçiriyorum. Excelde bu satışların günlük olarak ayrılmasını istiyorum. Mesela Dün toplam satışım 120 imiş bugün 150 olmuş. Ben total veriye 150 yazıcam alt kısımda o dünkü satışın 30 adet olduğunu çıkarıcak.
Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

verifin

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Mustafa ÖZGÜN
Yapay zekaya yazdım size cevabı :)

Anladım, günlük satış verilerini ayrıntılı bir şekilde Excel'de takip etmek istiyorsunuz. Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Excel dosyanızı açın ve toplam satışları içeren bir hücre oluşturun. Bu hücreye toplam satış miktarını gireceksiniz.
  2. Alt kısımda, günlük satışları ayrıntılı olarak takip edeceğiniz bir tablo oluşturun. Bu tabloda tarih ve o günkü satış miktarını gösterebilirsiniz.
  3. Tarih sütunu için bir sütun belirleyin ve her satırda o günün tarihini girecek şekilde doldurun.
  4. Satış miktarı sütunu için bir sütun daha belirleyin ve her satıra o günkü satış miktarını girecek şekilde doldurun.
  5. Günlük satış miktarını hesaplamak için formül kullanabilirsiniz. Örneğin, toplam satış miktarını içeren hücrenin adresini varsayalım ki "B2" olsun. Günlük satış miktarını hesaplamak için alt kısımdaki satış miktarı sütununda şu formülü kullanabilirsiniz:

=B2 - KAYDIR(A2, 1)
    Bu formül, toplam satış miktarından önceki günün satış miktarını çıkararak günlük satış miktarını hesaplar. "A2" burada toplam satış miktarının önceki güne ait satış miktarını içeren hücrenin adresidir.
Bu adımları takip ederek Excel dosyanızda günlük satışları ayrıntılı olarak takip edebilirsiniz. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa lütfen belirtin.

Üst Alt