gicimi
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- Hüseyin Yılmaz
- Office Vers.
- Office 2016 Pro
DÜŞEYARA / VLOOKUP belirli bir veri datası içerisinde istediğimiz verilere karşılık gelen değerleri bulmamızı sağlar.
Excelde en çok kullanılan fonksiyonlardan bir tanesidir.
=DÜŞEYARA(aranan_değer;tablo_dizisi;sütun_indis_sayısı;[aralık_bak])
=VLOOKUP(lookup_value;table_array;col_index_num;[range_lookup])
DÜŞEYARA(neyi_arıyorum; nerede_arıyorum; aranan değeri bulduktan sonra sağa doğru kaçıncı bilgiyi istiyorum; 0 (sıfır))
Aranan_değer: Belirli bir data içerisinde bilgilerine ulaşmak istediğim değer
Tablo_dizisi: Aranan değerimin olduğu tablo, tabloyu seçerken aranan değerimin olduğu sütundan seçmeye başlamalıyım.
Sütun_indis_sayısı: Tabloda aranan değerimi bulduktan sonra aranan değere ait hangi veriyi getirmek istiyorsam o verinin göreceli sütun sırası
[aralık_bak]: Aranan değerimle tam eşleşme istiyorsam sıfır 0, yakın eşleşme istiyorsam 1 girilmeli. Genellikle tam eşleşme istenilir ve bu kısım sıfır girilir.

Excelde en çok kullanılan fonksiyonlardan bir tanesidir.
=DÜŞEYARA(aranan_değer;tablo_dizisi;sütun_indis_sayısı;[aralık_bak])
=VLOOKUP(lookup_value;table_array;col_index_num;[range_lookup])
DÜŞEYARA(neyi_arıyorum; nerede_arıyorum; aranan değeri bulduktan sonra sağa doğru kaçıncı bilgiyi istiyorum; 0 (sıfır))
Aranan_değer: Belirli bir data içerisinde bilgilerine ulaşmak istediğim değer
Tablo_dizisi: Aranan değerimin olduğu tablo, tabloyu seçerken aranan değerimin olduğu sütundan seçmeye başlamalıyım.
Sütun_indis_sayısı: Tabloda aranan değerimi bulduktan sonra aranan değere ait hangi veriyi getirmek istiyorsam o verinin göreceli sütun sırası
[aralık_bak]: Aranan değerimle tam eşleşme istiyorsam sıfır 0, yakın eşleşme istiyorsam 1 girilmeli. Genellikle tam eşleşme istenilir ve bu kısım sıfır girilir.

Moderatör tarafında düzenlendi: