• Merhaba Ziyaretçi,
    Microsoft 365 Uygulamaları ile ilgili yeni haberler, dikkat çekici konular, ilgi ile takip edeceğiniz yazılar için.

Abone Olun
  • ESTE - Microsoft Office Eğitimleri

Yeni yıl Microsoft Office Eğitim planlarınız için bütçenizi oluşturmadan önce ESTE eğitim kalitesi ile tanışın. 🙌
    Kullanıcıların ihtiyacı olan yazılı materyal, dosya ve video kaynağı desteğimiz ile tüm ofis çalışanlarının iş süreçlerini rahatlatacak eğitimler planlayın. 🎯
    Microsoft Office eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

👉 Microsoft Office Eğitim Talebi

Yardım İndis veya çaprazara yerine macro kullanımı

caner

Yeni Üye
En iyi yanıt
0
Ad Soyad
Caner Çamalan
Merhaba,
Örnek bir dosya ekledim normali daha büyük olduğundan kullandığım indis kaçıncı veya çaprazara fonksiyonları her bir değişiklikten sonra ağır işlediği için çok cansıkıcı oluyor, hatta çoğunlukla tepki alamıyorum ve kapatmak durumunda kalıyorum.
dosyam futbol verileri üzerine bir skor matrix sayfasına takımların başka sayfada seçtiğim lig ve sezon bilgisine göre aralarındaki maç sonuçlarını getirmek istiyorum alttaki iki ayrı formül ile yapıyorum ama dediğim gibi sonu hüsranla bitiyor.
matrix sayfasında soldaki A takımı ile üstteki B takımının skoru ,lig istatistik sayfası B1 den sezon seçimi Lig-takım sayfasından lig kodunu (G6) daki kod , bu 4 kritere göre ilgili alanlar Data sayfasında A,B,E,F ve AN sütunlarından bakarak bulsun istiyorum. Bu durum kilitlenmeleri ve ağır çalışmasını kaldıracağını düşünüyorum.Normal dosya 25 Mb doğru gidiyor çünki.
Umarım anlatabilmişimdir.

=EĞERHATA(@İNDİS(Data!$AN:$AN;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI($B5&"@"&D$4&"@"&'Lig İstatistik'!$B$1;Data!$E:$E&"@"&Data!$F:$F&"@"&Data!$A:$A;0))));"")

=ÇAPRAZARA('Lig İstatistik'!$B$1&'Lig-Takım'!$G$6&$C4&D$4;Data!$A:$A&Data!$B:$B&Data!$E:$E&Data!$F:$F;Data!$AN:$AN)

Örnek dosyam.
Ornek Dosya.xlsb indirilebilir

Üst Alt