l3oomerangg
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- Fatih Yanartaş
Merhabalar sayın ustalarım, takıldığım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Yazmaya çalıştığım program içerisinde JSON dosyalarından veri çekip Excel sayfasına aktarıyorum. Bu işlemler sırasında başlatma ve durdurma butonu olarak image nesneleri kullanıyorum. Burada durdur butonuna bastığım zaman makroyu geçici olarak durdurmam gerek ve tekrar başlat butonuna tıkladığımda da kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor. Fakat bunun için çalışan bir çözüm maalesef bulamadım. Boolean türünde bir değişken tanımlayıp Durdur butonuna bastığımda bu değişkenin değerini False yapıyorum ve aşağıda ki şekilde programın beklemesini sağlayabiliyorum.
Bu şekilde
Acaba bu gibi bir durum için çözüm var mıdır ?
Not : Userform kullanmıyorum.
Yazmaya çalıştığım program içerisinde JSON dosyalarından veri çekip Excel sayfasına aktarıyorum. Bu işlemler sırasında başlatma ve durdurma butonu olarak image nesneleri kullanıyorum. Burada durdur butonuna bastığım zaman makroyu geçici olarak durdurmam gerek ve tekrar başlat butonuna tıkladığımda da kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor. Fakat bunun için çalışan bir çözüm maalesef bulamadım. Boolean türünde bir değişken tanımlayıp Durdur butonuna bastığımda bu değişkenin değerini False yapıyorum ve aşağıda ki şekilde programın beklemesini sağlayabiliyorum.
PHP:
Do While Durum = False
Loop
Bu şekilde
Durum = True
olana kadar program beklesin istiyorum ve Başla butonuna tıklandığında Durum = True
olacak, fakat Başla butonuna maalesef tıklayamıyorum ve dolayısı ile oluşturduğum döngüden çıkamıyorum ve programı tekrar başlatamıyorum.Acaba bu gibi bir durum için çözüm var mıdır ?
Not : Userform kullanmıyorum.