s.savas
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- Süleyman Savaş
- Office Vers.
- Office 2019 tr
Merhabalar.
Forumdaki değerli uzman ve diğer arkadaşlardan ilk ricamdır.
Çalışma belgemde, formülleri ile hafta sonlarını renklendiriyorum. İstiyorum ki aynı çalışma belgesinde resmi tatillerde aynı prosedürle renklendirilsin.
Bunun için RESMİ TATİLLER isminde bir sekme açıp resmi_tatil günlerini tanımladım. Sonra ad tanımlama ile resmi_tatil isminde tanımlamamı da yaptım.
Koşullu biçimlendirmeden resmi tatiller için
Benzer şekilde farklı bir çalışmamı yeni çalışmama uyarlıyorum ancak nerede hata yaptımsa yeni çalışmamda sonuç alamadım.
İlgisi ve zamanı olan arkadaşların ilgilenmesi ricasıyla.

Forumdaki değerli uzman ve diğer arkadaşlardan ilk ricamdır.
=EĞER(EBOŞSA(A6);"";YADA(HAFTANINGÜNÜ(A6)=1))
=EĞER(EBOŞSA(A6);"";YADA(HAFTANINGÜNÜ(A6)=7))
Çalışma belgemde, formülleri ile hafta sonlarını renklendiriyorum. İstiyorum ki aynı çalışma belgesinde resmi tatillerde aynı prosedürle renklendirilsin.
Bunun için RESMİ TATİLLER isminde bir sekme açıp resmi_tatil günlerini tanımladım. Sonra ad tanımlama ile resmi_tatil isminde tanımlamamı da yaptım.
=DOLAYLI("'RESMİ TATİLLER'!A"&KAÇINCI(TARİH(YIL(IMZA FOYU!$C$4);1;1);'RESMİ TATİLLER'!$A:$A;0)&":A"&KAÇINCI(TARİH(YIL(IMZA FOYU!$C$4)+1;1;1);'RESMİ TATİLLER'!$A:$A;0))
Koşullu biçimlendirmeden resmi tatiller için
=TOPLA.ÇARPIM(--(resmi_tatil=A6))>0
tanımlamasını da yaptım. Ancak mevcut haliyle çalışmadı.Benzer şekilde farklı bir çalışmamı yeni çalışmama uyarlıyorum ancak nerede hata yaptımsa yeni çalışmamda sonuç alamadım.
İlgisi ve zamanı olan arkadaşların ilgilenmesi ricasıyla.