smlyldrm
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- ismail yıldırım
- Office Vers.
- Office 365 TR
Merhaba,
Sayfa1'de C5-C7-C9-C11'de bulunan 4 değişkenim var. Bu 4 veriyi Sayfa2'de uygun sütunlara kaydetmek istiyorum.
Sayfa1'de C3 hücresinde marka seçiyorum. Seçtiğim markaya göre Sayfa2'de o markaya uygun sütunlara kayıt etmeli. Mesela ben JBL markasını seçtim. JBL markası Sayfa2'de A sütununda. Verileri A sütununda A3 satırından başlayarak kaydetmeli. HUAWEI seçtiysem E sütunundan başlayarak E3 satırına kaydetmeli. Her kayıt yaptığımda alt alta sıralamalı. Toplamda 21 markam var. Her marka 4 sütundan oluşuyor.
Böyle bir kaydet butonu için nasıl bir çalışma yapabilirim.?
Sayfa2'de ki örnek tablo aşağıdaki gibidir.
Sayfa1'de C5-C7-C9-C11'de bulunan 4 değişkenim var. Bu 4 veriyi Sayfa2'de uygun sütunlara kaydetmek istiyorum.
Sayfa1'de C3 hücresinde marka seçiyorum. Seçtiğim markaya göre Sayfa2'de o markaya uygun sütunlara kayıt etmeli. Mesela ben JBL markasını seçtim. JBL markası Sayfa2'de A sütununda. Verileri A sütununda A3 satırından başlayarak kaydetmeli. HUAWEI seçtiysem E sütunundan başlayarak E3 satırına kaydetmeli. Her kayıt yaptığımda alt alta sıralamalı. Toplamda 21 markam var. Her marka 4 sütundan oluşuyor.
Böyle bir kaydet butonu için nasıl bir çalışma yapabilirim.?
Sayfa2'de ki örnek tablo aşağıdaki gibidir.
A Sütunu Birleştirilmiş Hücre JBL | B Sütunu Birleştirilmiş Hücre JBL | C Sütunu Birleştirilmiş Hücre JBL | D Sütunu Birleştirilmiş Hücre JBL | E Sütunu Birleştirilmiş Hücre Huawei | F Sütunu Birleştirilmiş Hücre Huawei | G Sütunu Birleştirilmiş Hücre Huawei | H Sütunu Birleştirilmiş Hücre Huawei |
Model | Tarih | IMEI | Fatura No | Model | Tarih | IMEI | Fatura No |
Sayfa1 C5 verisi buraya gelecek | Sayfa1 C7 verisi buraya gelecek | Sayfa1 C9 verisi buraya gelecek | Sayfa1 C11 verisi buraya gelecek | Sayfa1 C5 verisi buraya gelecek | Sayfa1 C5 verisi buraya gelecek | Sayfa1 C5 verisi buraya gelecek | Sayfa1 C5 verisi buraya gelecek |