Yardım Webten Veri Çekmek

Creaviser

Yeni Üye
Katılım
17 Haz 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Gökhan Viser
herkese merhaba

haremaltin.com web sitesinde bulunan has altın alış ve satış fiyatlarını cekmek istiyorum.

istediğimde de güncellenebilirsede iyi olur.

yardımcı olan arakadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Evren

Uzman
Katılım
9 Haz 2018
Mesajlar
90
Puanları
18
Yaş
58
Konum
Emekli
Deneyiniz.:)
A2:C2 aralığına yazıyor.:)
Kod:
Sub veri_59_web()
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
Range("A2:C2").ClearContents
IE.Navigate "https://www.haremaltin.com/"
Do While Not IE.readyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.busy: DoEvents: Loop
Set t = IE.Document.GetElementbyId("table1").all(0)
For i = 0 To 1 't.Rows.Length - 1
    For j = 0 To t.Rows(i).Cells.Length - 1
        Cells(2, j + 1) = t.Rows(i).Cells(j).innertext
    Next
Next
Set t = Nothing
IE.Quit
MsgBox "bitti"
End Sub
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Evren

Uzman
Katılım
9 Haz 2018
Mesajlar
90
Puanları
18
Yaş
58
Konum
Emekli
Böylede olur.:cool:
Kod:
Sub veri_59_web2()
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
Range("A2:C2").ClearContents
IE.Navigate "https://www.haremaltin.com/"
Do While Not IE.readyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.busy: DoEvents: Loop
Set t = IE.Document.GetElementbyId("table1").all(0)
    For j = 0 To t.Rows(1).Cells.Length - 1
        Cells(2, j + 1) = t.Rows(1).Cells(j).innertext
    Next
Set t = Nothing
IE.Quit
MsgBox "bitti"
End Sub
 

Creaviser

Yeni Üye
Katılım
17 Haz 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Gökhan Viser
Böylede olur.:cool:
Kod:
Sub veri_59_web2()
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
Range("A2:C2").ClearContents
IE.Navigate "https://www.haremaltin.com/"
Do While Not IE.readyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.busy: DoEvents: Loop
Set t = IE.Document.GetElementbyId("table1").all(0)
    For j = 0 To t.Rows(1).Cells.Length - 1
        Cells(2, j + 1) = t.Rows(1).Cells(j).innertext
    Next
Set t = Nothing
IE.Quit
MsgBox "bitti"
End Sub
 

Evren

Uzman
Katılım
9 Haz 2018
Mesajlar
90
Puanları
18
Yaş
58
Konum
Emekli
Acaba makrolarımı etkinleştirmediniz!
Ondan çalışmıyor olabilir.:cool:
 

Creaviser

Yeni Üye
Katılım
17 Haz 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Gökhan Viser
Acaba makrolarımı etkinleştirmediniz!
Ondan çalışmıyor olabilir.:cool:
etkinleştiriyorum.. sonra butona tıklıyorum.

ama sonuç lar - olarak geliyor. herhangi bir rakam bile gelmiyor

arasanız da uzak bağlantı ile bir baksanız çok memnun olurdum
 

Evren

Uzman
Katılım
9 Haz 2018
Mesajlar
90
Puanları
18
Yaş
58
Konum
Emekli
Makroları etkinleştirdikten sonra exceli kapatıp tekrar açın.
Temveawer için benim uzaktan bağlanma yetkim yok.
 

Creaviser

Yeni Üye
Katılım
17 Haz 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Gökhan Viser
Bu dosyayı deneyin.:cool:
Merhaba

dosyayı indiriyorum
makroları etkinleştiriyorum
butonlara tıkladığımda screenshot1 deki durum oluyor

butonun üzerine sağ tık makro ata dediğimde
screenshot3 gorunuyor

düzenle dediğimde
screenshot2 gorunuyor
 

Ekli dosyalar

Evren

Uzman
Katılım
9 Haz 2018
Mesajlar
90
Puanları
18
Yaş
58
Konum
Emekli
Yapabileceğim bir şey yok.
Bende çalışıyor , altın değerini getiriyor çünkü.:cool:
 
Üst Alt