- En iyi yanıt
- 14
- Web sitesi
- excelarsivi.com
- Ad Soyad
- Murat OSMA
- Office Vers.
- Microsoft 365 TR+EN
ERASE
Bir dizinin elemanlarını yeniden başlangıç durumuna getirir.
Açıklamalar
* Tek bir dizi değişkeni olabilir veya virgülle ayrılmış birden çok dizi değişken olabilir.
* Bu alt yordam temel olarak tüm geçerli öğeleri siler ve bunları 0 veya sıfır uzunluklu bir dize ("") ile değiştirir.
* Dizi bir Variant dizisi ise, elemanlar Empty olarak ayarlanır.
* Dizi bir Object dizisi ise, elemanlar Nothing olarak ayarlanır.
* Bu alt program, dizinin türüne (sabit boyutlu veya dinamik) bağlı olarak biraz farklı davranır. Hiçbiri hafızada tutulmaz.
* Dinamik bir dizi, herhangi bir eleman eklenmeden önce ReDim ifadesini tekrar kullanmalıdır.
* Statik (veya sabit boyutlu) bir dizi boş öğelerle doldurulacaktır.
* Değişken uzunluk dizisindeki Erase deyimini kullandıktan sonra dizinin boyutlarını yeniden tanımlamak için ReDim alt yordamını kullanmanız gerekir.
Örnek Kullanım
Bir dizinin elemanlarını yeniden başlangıç durumuna getirir.
Açıklamalar
* Tek bir dizi değişkeni olabilir veya virgülle ayrılmış birden çok dizi değişken olabilir.
* Bu alt yordam temel olarak tüm geçerli öğeleri siler ve bunları 0 veya sıfır uzunluklu bir dize ("") ile değiştirir.
* Dizi bir Variant dizisi ise, elemanlar Empty olarak ayarlanır.
* Dizi bir Object dizisi ise, elemanlar Nothing olarak ayarlanır.
* Bu alt program, dizinin türüne (sabit boyutlu veya dinamik) bağlı olarak biraz farklı davranır. Hiçbiri hafızada tutulmaz.
* Dinamik bir dizi, herhangi bir eleman eklenmeden önce ReDim ifadesini tekrar kullanmalıdır.
* Statik (veya sabit boyutlu) bir dizi boş öğelerle doldurulacaktır.
* Değişken uzunluk dizisindeki Erase deyimini kullandıktan sonra dizinin boyutlarını yeniden tanımlamak için ReDim alt yordamını kullanmanız gerekir.
Örnek Kullanım
PHP:
Erase dizi
Erase dizi1, dizi2, dizi3