okelez
Yeni Üye
- En iyi yanıt
- 0
- Ad Soyad
- Ozgur Kelez
- Office Vers.
- Office 2010
Kolay gelsin arkadaşlar, içinden çıkamadığım bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir tablo yaptım düşeyde A3-A18 arasında 80 den başlayarak 5 li artan market yüzdesi, yatayda B2-Y2 arasında 80 den başlayarak 5 li artan gelişim yüzdesi rakamları var. Bunların kesişim hücrelerinde ise 0,5 ile 2 arasında rakamlar var. Ben market ve gelişim rakamlarının kesişimindeki hangi hücre ise bu hücredeki rakamı bulmaya çalışıyorum. (Onu prim hesabında çarpan yapacağım)
Sıkıntı şu ki benim market ve gelişim rakamlarım başka bir sheetten küsüratlı olarak geliyor ve bu durumda indis kaçıncı ile formül atmaya çalıştığımda hata alıyorum. Örn: market degeri 86,78 gelişim değeri 95,75 olduğunda bunun kesişim hücresini alamıyorum. Çünkü tabloda düşeyde ve yatayda 80-85-90-95 şeklinde tam sayı olarak ilerliyor.
İstediğim BI ve MI ya rakamlar düştüğünde o aralıktaki kesişim hücresini bulsun, o hücreye bir işaret koysun, kesişim hücresindeki çarpan da otomatik olarak altta verilsin. Dosya ektedir. Nasıl yapmalıyım?
Sıkıntı şu ki benim market ve gelişim rakamlarım başka bir sheetten küsüratlı olarak geliyor ve bu durumda indis kaçıncı ile formül atmaya çalıştığımda hata alıyorum. Örn: market degeri 86,78 gelişim değeri 95,75 olduğunda bunun kesişim hücresini alamıyorum. Çünkü tabloda düşeyde ve yatayda 80-85-90-95 şeklinde tam sayı olarak ilerliyor.
İstediğim BI ve MI ya rakamlar düştüğünde o aralıktaki kesişim hücresini bulsun, o hücreye bir işaret koysun, kesişim hücresindeki çarpan da otomatik olarak altta verilsin. Dosya ektedir. Nasıl yapmalıyım?